Scandinavische Jongenskamer

Ben je op zoek naar inspiratie om een stoere jongenskamer te maken in Scandinavische stijl? Dan kun je hier zeker handige tips uit halen! 

Een Scandinavische kamer kenmerkt zich door lichte kleuren, gebruik van natuurlijke en kwalitatief hoogwaardige materialen. Het heeft een rustige uitstraling, iets wat in een kinderkamer vaak zeer gewenst is!

Kleurgebruik

Met witte kleuren, veelal gecombineerd met hout, kom je al een heel eind. Maar voor een stoere jongenskamer kan dit al snel te saai overkomen. 

Daarnaast kan het kleurgebruik van een babykamer en kinderkamer behoorlijk verschillen. Voor een babykamer kun je vaak lichtere kleuren gebruiken, denk aan mooie grijstinten, lichtgroene of lichtblauwe pasteltinten. Maar voor de iets grotere stoere boys, is het wel heel leuk om de Scandinavische stijl met tikje industriële stijl te combineren! Denk hierbij aan stoere donkerblauwe kleuren of donkergroen, gecombineerd met zwart.

Accessoires

Maak de kamer af met mooie accessoires in het wit of hout en ook hierbij geldt: less is more! Wandplankjes zijn hierbij ideaal, evenals gave muurstickers of mooi speelgoed die je als eyecatcher in de kamer kunt gebruiken. 

Scandinavische jongenskamer Scandinavische jongenskamer  Scandinavische jongenskamer

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voor het publiceren