Scandinavische Meisjeskamer

Je verwacht binnenkort een meisje te krijgen en je mag aan de slag met de babykamer of is de kamer van je dochter toe aan een make-over? Houd je van de rustige Scandinavische stijl, maar ook van kleur? Doe hier je inspiratie op voor de leukste baby- of kinderkamer in Scandinavische stijl!

In het kort kan de Scandinavische stijl het beste worden omschreven als: functioneel met natuurlijke materialen, rustig kleurgebruik en minimalistisch. Voor een slaapkamer is dit vaak ook wenselijk, kinderen moeten hun rust vinden voordat ze gaan slapen en dit gaat vaak niet in een schreeuwerige slaapkamer met veel frutsels.

Kleurgebruik

Roze is nog steeds een van de meest populaire kleuren als het gaat om meisjeskamers. Roze muren, roze accessoires, sommige meiden hebben het liefst alles roze!
Maar er zijn zeker ook een aantal leuke alternatieven te bedenken! Kijk maar eens naar de honing en mosterd kleuren die ook mooi te combineren zijn met wit en zwart voor een stoerder effect of lichtroze voor een wat zachter effect.
En als roze toch de favoriet blijft, kijk dan eens naar een mooie warme oud-roze kleur, perfect te combineren met andere zachte kleuren en allerlei natuurlijke materialen.

Accessoires

Met accessoires kun je de meisjeskamer helemaal afmaken. Ga een voor een stoerder effect voor zwarte kleuren of pak toch die natuurlijke hout-kleuren. Wat dacht je van een muur met een gaaf behang erop? 
Wandkasten of wandplanken doen het altijd goed en hoe leuk is het als je je persoonlijke spulletjes ook ergens op kunt zetten!

Scandinavische meisjeskamer Scandinavische meisjeskamer Scandinavische meisjeskamer

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voor het publiceren