Wat zijn de beste kraamcadeaus?

Hoera, er is een kleintje geboren! En dat mag natuurlijk gevierd worden met een leuk kraamcadeau!
Misschien hebben de nieuwbakken ouders al een leuk lijstje gemaakt van wat ze graag zouden willen hebben, dat is natuurlijk helemaal ideaal! Maar als je zelf ook nog wat leuks wilt geven, zijn er nog genoeg andere mogelijkheden.

Waar moet je op letten bij een goed kraamcadeau:

  • Houd rekening met de smaak van de nieuwe ouders. Als jij een compleet andere smaak hebt dan de ouders, dan kan dit vaak een ongemakkelijk momentje worden en kan het zijn dat je kraamcadeau helemaal niet gebruikt gaat worden. Dat zou jammer zijn! 
  • Praktische cadeaus zijn stiekem best populair. Het is misschien niet altijd even leuk om bijvoorbeeld een pak luiers te geven, maar daar hebben de ouders wel echt wat aan! Maar in plaats van een pak luiers, kun je natuurlijk ook een fijne babydeken geven die gebruikt kan worden. Of spuugdoekjes (je hebt er nooit genoeg!) of een cadeaubon waar de nieuwe ouders later zelf wat kunnen uitkiezen. Praktische cadeaus zijn nooit verkeerd!
  • Kies een memorabel kraamcadeau uit. Hoe leuk zou het zijn als het kleintje over 5 jaar nog met die leuke knuffel loopt, een boek wat altijd bij het voorlezen gebruikt wordt, of nog met die houten auto's over een aantal jaar speelt of nog op de kamer heeft staan ter decoratie? Kies een cadeau uit die je langer kunt bewaren of tijdloos is.
  • Liever een groot duurder cadeau dan allemaal kleine (onnodige) kleine cadeautjes die vaak in de kast belanden. Tenzij ze super praktisch zijn natuurlijk ;). Als je bijvoorbeeld met een vriendengroep of een aantal collega's een cadeau wilt geven, dan zou het natuurlijk super leuk zijn als iedereen geld bij elkaar doet om een groter cadeau te geven. Meestal wordt dit veel meer gewaardeerd dan allemaal losse cadeaus die iedereen vaak op zijn of haar eigen smaak heeft uitgekozen en uiteindelijk in de kast belanden.

Zie je door de bomen het bos niet meer? We zouden het leuk vinden als je contact met ons opneemt voor advies of samengestelde kraamcadeaus. We kunnen er altijd een leuke pakket van maken! Voor een beetje inspiratie vind je hier de leukste kraamcadeaus van ons :).

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voor het publiceren