Waarom is Scandinavisch houten speelgoed zo populair?
Iedereen die wel eens in Scandinavië is geweest, zal het beamen: Scandinavisch design is overal! Maar waarom is het wereldwijd zo populair geworden?
In Scandinavië zijn een paar uitgangspunten erg belangrijk bij hun ontwerpen: functionaliteit, duurzame materialen, rustige kleuren, minimalistisch ontwerp en niet te vergeten: een unieke vormgeving. Less is more kun je dan ook perfect toepassen op het Scandinavisch design. 
Deze uitgangspunten zie je niet alleen terug in het interieur, maar ook in het (houten) speelgoed en in bijvoorbeeld verzorgingsproducten voor kinderen. Je ziet dan ook voornamelijk dat deze producten gemaakt zijn van kwalitatief hoge en duurzame materialen. We zijn ons erg bewust aan het worden van de producten die we aan onze kinderen geven en wat deze producten met ons milieu en onze gezondheid doen. Houten speelgoed stimuleert de ontwikkeling van je kind op een creatieve manier. Er zitten vaak geen toeters en bellen aan die je kind vermaken, je kind gaat zelf op onderzoek uit en fantaseert z’n eigen verhaal bij het spelen, hoe leuk is dat!
Maar juist ook de unieke, onderscheidende Scandinavische vormgeving zorgt ervoor dat het speelgoed weer gezien mag worden, ook in de woonkamer. Het vaak simpele, tijdloze design en de duurzame materialen zorgen ervoor dat het speelgoed nog jaren mee gaat en kan worden overgedragen van generatie op generatie. Want hoe leuk zou het zijn om je kinderen of kleinkinderen met jouw houten blokken van vroeger te zien spelen?

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voor het publiceren