Hoe kleed ik mijn baby buiten warm aan in de winter?
Grote buitenwereld, here we come!

De winter is officieel begonnen en dat betekent dat het buiten kouder wordt en binnen de verwarming iets hoger wordt gezet.
Je voelt je weer wat beter na de bevalling, je baby groeit goed en houdt zichzelf al goed op temperatuur. Lekker even weer een beetje frisse lucht opsnuiven en de aanmaak van vitamine D stimuleren. Kortom: je kunt niet wachten om je kleintje aan de buitenwereld te showen en die mooie kinderwagen eens uit te testen. Kom maar op!

Maar als nieuwbakken moeder heb je natuurlijk geen idee wat je je baby moet aantrekken om naar buiten te kunnen. Geen zorgen! Hieronder vind je enkele tips om te zorgen dat je baby het niet te koud of te warm krijgt.

  • Een muts! Wist je dat je baby een kwart van zijn warmte via het hoofdje verliest? Een lekkere warme muts op dat kleine hoofdje is buiten dan zeker een must! 
  • Warme kleding: Kleed je kleintje lekker warm aan, een fijne warme trui bijvoorbeeld met een iets dikker broekje. Overdrijven is ook een vak en totaal niet nodig, kleed je baby niet aan met 5 lagen over elkaar. De kans is groot dat hij het dan veel te warm krijgt. 
    Doe een lekker warm jasje over de kleren aan en de basis is gelegd!
  • Warme deken of voetenzak: Stop je kleintje in de kinderwagen in met een lekkere zachte deken of een heerlijke voetenzak, is ook erg fijn!
  • Kruik: Is het erg koud buiten en je baby nog erg klein, dan is het ook fijn om een heerlijke warme kruik (of een alternatief) bij in de kinderwagen te leggen.

Klaar om naar buiten te gaan? Vergeet niet de kap van de kinderwagen omhoog te zetten en zorg dat er geen koude wind in de kinderwagen kan komen.

Hoe weet je nou of je kleintje het niet te warm of te koud heeft?

Belangrijk is om vooral ook logisch na te denken en je baby regelmatig te controleren. Voel regelmatig de handjes, oortjes en het gezichtje of ze niet te koud zijn. Een warm nekje geeft vaak aan dat je kleintje het warm genoeg heeft. Mocht je baby zweten, dan weet je dat hij iets te goed is ingepakt.

Ga je na een heerlijke winterwandeling de auto weer in? Doe dan het jasje wat open, anders kan hij het te warm krijgen.

Scandinavië

Wist je dat in Scandinavië kindjes vaak buiten in de kinderwagen worden gelegd om te slapen? We zien het hier ook steeds vaker, de lucht buiten is immers vaak gezonder dan binnen. Zorg wel dat je kindje oud en stabiel genoeg is om zichzelf warm te kunnen houden, vanaf een week of 2 oud kun je dit doen. En houd hierbij ook rekening met de temperatuur buiten, bij temperaturen onder de -10 graden kun je je kindje beter binnen laten slapen.

 

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voor het publiceren