Hoe houd ik mijn baby koel bij warm weer?

Eindelijk! Na een lange herfst- en winterperiode waarbij je vaak veel binnen hebt gezeten, is dan eindelijk de lente en zomer daar! Lekker naar buiten dus en genieten van het heerlijke warme weer!
Met het koude weer heb je je baby waarschijnlijk heerlijk warm aangekleed, een lekkere warme muts, een dikke deken en soms nog met een heerlijk warme warmtezak.
Maar hoe houd je je baby eigenlijk lekker koel met het warme weer?

Babykamer

Baby’s kunnen minder goed tegen de warmte dan wij, dus het is erg belangrijk om je kleintje te beschermen tegen oververhitting.
Probeer als eerste de babykamer zo koel mogelijk te houden; wist je dat de perfecte temperatuur van een babykamer tussen de 16-20 graden ligt?
Als je rolluiken hebt, houdt deze dan overdag zoveel mogelijk gesloten, of anders de gordijnen de hele dag gesloten. Je zou eventueel een kleine airco overdag aan kunnen zetten of de ventilator aan houden. Zorg er wel voor dat je baby niet op de tocht ligt of dicht bij de airco of ventilator kan komen.

Bij warm weer is een luchtige zomerslaapzak of een grote swaddle doek als dekentje heel fijn. Gebruik hierbij het liefst geen synthetische stoffen, dit kan juist erg gaan zweten. Beddengoed van katoen is hierbij echt super fijn!
Controleer voordat je zelf gaat slapen nog wel even of je kleintje het niet te koud heeft, je kunt dan altijd nog een lichte zomerdeken erover doen.

Kinderwagen

In de zomer en lente is het vaak heerlijk weer om erop uit te trekken, lekker een dagje weg of fijn een stuk wandelen in de omgeving.
Als het warmer weer wordt, is het niet meer nodig een dikke babydeken in de kinderwagen te gebruiken. Gebruik als alternatief een fijne zomerdeken, een lekkere luchtige grote swaddle of hydrofiele doek in de plaats van een deken. Deze voelen vaak licht op de huid en zorgen ervoor dat je kleintje het nog niet direct te koud krijgt. Als het echt warm weer is, dan kun je je baby lekker alleen in de romper in de kinderwagenbak leggen of zelfs alleen in de luier.
In de kinderwagenbak kan het behoorlijk warm worden. Probeer dan ook zoveel mogelijk in de schaduw te lopen (voor jezelf soms ook veel fijner) en zorg dat er voldoende frisse lucht in de kinderwagen kan komen. Sluit deze dus niet af door er bijvoorbeeld een hydrofiele doek voor te hangen!
De meeste kinderwagen hebben de mogelijkheid een parasolletje eraan te hangen, deze beschermen tegen de zon, waardoor je de kap van de kinderwagen lekker naar beneden kunt doen voor frisse lucht.

Controleer je baby regelmatig aan de handjes, voetjes of nek of hij of zij het niet te warm of te koud heeft. De lichaamstemperatuur van een baby kan erg snel dalen, waardoor hij het alsnog koud begint te krijgen. Zo kun je alsnog een lichte zomerdeken of swaddle over je kleintje leggen of een luchtig slaapzakje aan doen.
En niet onbelangrijk, laat je baby te allen tijde voldoende drinken! Geef naast borst- of flesvoeding nog extra flesjes met water.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gecontroleerd voor het publiceren