Bohemian kinderkamer

Blog is ge-update op 16-05-2024

Je ziet steeds meer mooie dromerige kinderkamers in bohemian (of bohemien) stijl voorbij komen met een romantisch sfeertje, mooie pastelkleuren en warme materialen. Het ziet er prachtig uit maar hoe kun je zelf deze boho sfeer in jouw kinderkamer toepassen? Zowel voor jongens als meisjes kun je hier namelijk prachtig mee uitpakken!

Maar eerst: wat is de bohemian stijl nou precies? Een bohemian interieur kenmerkt zich door creativiteit, individualisme en vrijheid. Het geeft vooral een relaxte sfeer en je kunt hierbij perfect patronen, stijlen en materialen door elkaar gebruiken. Hierin spelen met name accessoires een grote rol: een grote rotan mand, een mooi warm vloerkleed en bijvoorbeeld kussentjes met een mooie print. Je bent dus heel vrij in gebruik van materialen! Maar hoe vertaal je deze heerlijke boho stijl nou naar de kinderkamer? Ik zal je op weg helpen door middel van een paar tips.

Kleur

Allereerst kies een mooie kleur uit voor in de kamer. Ga je voor een mooie poeder roze kleur? Denk hierbij dan aan Sulking room pink van Farrow and Ball, of misschien een tint lichter, zoals Madonna van Vestingh. Ga je liever voor een neutrale warme kleur, denk dan bijvoorbeeld aan de kleur Mushroom van Vestingh.

Wil je het nog verder doorpakken? Er zijn de meest prachtige bloemen behangetjes te vinden! Het behang van Boras, Gracefull Stories is bijvoorbeeld een mooie basis. Wat dacht je dan van Dahlia Garden voor meer kleur of het Poppy behang van Midbec?

Accessoires

Nu de basis staat, is het tijd voor de aankleding. Dit vind ik stiekem ook het allerleukste om te doen. Met een paar prachtige accessoires kun je het kinderkamertje omtoveren tot de bohemian kamer die je voor ogen had.

Je begint hierbij met een mooi warm kleed. Dit is niet alleen heerlijk om op te spelen of uit bed te stappen, het geeft de kamer gelijk een fijnere sfeer. Nattiot heeft hiervoor prachtige gehaakte kleden in verschillende kleuren. Door het haakwerk versterkt het de romantische sfeer. Wil je toch een iets stoerdere variant dan is het vloerkleed Tapis Petit Vloerkleer nora flower van Tapis Petit ook een prachtige aanvulling met de leuke geborduurde bloemetjes. Voor een neutrale kleur kun je ook kiezen voor het kleed Jute Tess naturel.

Aan de muur kunnen we nog wat mooie accessoires ophangen, zoals de mooie muurhanger maan. Het muurkleed Sunset van Studio Loco geeft net dat beetje meer pit en staat er prachtig bij vanwege de warme kleuren.

Natuurlijk is er altijd genoeg om op te bergen. Deze fijne manden van Cam Cam Copenhagen in Belly grijs staan zo mooi dat je ze gewoon kan laten staan. En wat denk je ervan om hier een mooie knuffel in te bewaren van Blue Pompon Studio of wat mooie muisjes van Maileg? Maar ook zonder iets zal het een pareltje zijn in de kamer!

Bohemian kinderkamer

Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren en bij vragen weet je me te vinden!

Liefs,

Lotte (www.instagram/lotsoffun.interior)